Cosmetics

Selyemprotein: Luxus a bőrápolásban!

By 2020-09-15 No Comments
krém, arc, bőr, tápláló, egészséges, tápanyag, hidratáló, ránctalanító, öregedésgátló, natúrkozmetikum, vegán, összetevő,

A selyem bizony nemcsak az alkalmi ruhák különleges alapanyaga, hanem a professzionális minőségű krémek egyik legkedveltebb összetevője is. A selyemproteint az ősi japán kulturában évszázadok óta használják a bőr fiatalságának megőrzésére. A nyugati civilizáció azonban csak később fedezte fel ezt a természet adta csodaszert. Autumn No. 11 Anti-Aging arckrémünk egyik legfontosabb összetevője.

A selyemprotein bőrápoló hatását a japán kultúrában évszázadok óta ismerik, a nyugati világ azonban csak az 1930-as években ismerkedett meg a selyem jótékony hatásaival. Mindez szinte véletlenül derült ki. A japán Kanebo selyemgyár vezetője vette észre, hogy a selyemmel dolgozó nők keze puha és bársonyos, ami egy gyári munka esetében igencsak meglepő jelenség. Szakértőket bíztak meg, hogy fejtsék meg mi áll a rejtély mögött. Hamar kiderült, hogy az oldott selyem miatt maradhatott a hölgyek keze bársonyos és puha.

Mitől olyan hatékony a selyemprotein?

A selyemprotein hatékonysága a benne lévő aminosavakban rejlik. A krémekben és a kozmetikai termékekben általában fibroint használnak, mivel ezek tartalmazzák a legtöbb fontos aminosavat a bőr számára. Ez gyakorlatilag a selyem belső része, amit egy bonyolult és költséges eljárással tudnak kinyerni, éppen ezért a selyemprotein egy kimondottan drága, de különleges minőségű összetevője a krémeknek.

A selyemben lévő glycine és alanine nevű aminosavak nagyon hasonlítanak az emberi bőrben megtalálható aminosavakhoz, ezért is olyan hatékony bőrápoló szer. Egyszerre képes regenerálni a bőrt, felgyorsítani a bőrön képződött horzsolások, gyulladások és egyéb károsodások gyógyulási folyamatát, hidratálni az arcbőrt, feltölteni a ráncokat, puhábbá, bársonyosabbá tenni a bőrt és megvédeni azt a környezet káros hatásaitól. A selyemprotein ráadásul bármilyen bőrtípus számára hatékonyan alkalmazható luxus összetevő. 

A selyemprotein hidratálja a bőrt!

A selyemprotein egyik legjellegzetesebb tulajdonsága, hogy rengeteg vizet tud megkötni. Saját súlyának akár 300-szeresét, aminek köszönhetően tartósan és rendkívül látványosan képes táplálni és hidratálni a vízhiányos, kiszáradt bőrt.  

Ránctalanít és serkenti a kollagén termelést

A selyemfehérjének nemcsak aminosav tartalma, hanem molekuláris szerkezete is nagyon üdvös az emberi bőr számára, hiszen kísértetiesen hasonlít a bőr kollagén rostjainak szerkezetéhez. A kinyert hatóanyagot szericinnek hívják, amelynek tulajdonságai szinte ugyanolyanok, mint a kollagénnek. Éppen ezért a szericin a bőr mélyebb rétegeibe bejutva sejtszinten képes serkenteni a szervezet kollagén termelését, ami rugalmasabb és fiatalosabb bőrt eredményez. Olyannyira hatékony, hogy sokan a botox természetes verziójának is tekintik a selyemproteint. Használatának köszönhetően már néhány alkalom után kisimulhatnak a ráncok, a bőr feszesebb és simább lesz. Pont emiatt a fantasztikus anti-aging hatásért használjuk szérumainkban is.

Regenerálja a sejteket

A selyemprotein nagyon jó sejtregeneráló szer. A bőrre kenve felgyorsul a bőr anyagcseréje, így szinte azonnal hat. Sejtmegújító hatásának köszönhetően minden bőrirritáció jól kezelhető selyemfehérjével, hiszen ez a különleges összetevő képes rá, hogy gyorsan és látványosan csökkentse a gyulladásokat és felgyorsítsa a bőr regenerálódásának folyamatát.

Véd a nap káros sugaraival szemben!

A selyemprotein másik nagyszerű képessége, hogy képes elnyelni az UVA sugarak 50%-át és az UVB sugarak 90% -át, így természetes napvédő hatással rendelkezik emellett hidratál, elmulasztja a hiperpigmentációt és újra rugalmassá, ragyogóvá varázsolja a bőrt.