Cosmetics

Bambuszpor a krémekben? Mire jó a bambusz?

By 2020-10-13 No Comments
bambusz, bambuszpor, krém, arc, bőr, tápláló, egészséges, tápanyag, hidratáló, ránctalanító, öregedésgátló, natúrkozmetikum, vegán, összetevő,

A kókusz mellett, talán a bambusz az egyik legsokoldalúbb növény. Gyakran bútort készítenek belőle, de évszázadok óta használják a természetgyógyászatban és a kozmetikában is, elsősorban a natúr anti-aging krémek egyik fantasztikus összetevője. A bambusz a szerencse és az egészség növénye, melynek számos pozitív hatása van bőrünkre nézve is. Nem véletlenül tartalmaz Autumn No. 11 Anti-Aging arckrémünk nagy koncentrációban bambuszport.

A bambuszpor éltető ereje abban rejlik, hogy rendkívül sok értékes anyag van benne az emberi szervezet- és különösen a bőr számára, melyek képesek új életet és egészséges színt adni a fakó bőrnek

Bambuszpor, mint antioxidáns

A bambuszlevélben magas koncentrációban lehet találni például flavonoidokat is. Ezek talán a legismertebb szabadgyök ellenes és értisztító hatású antioxidánsok. a bambuszpornak hidratáló, méregtelenítő és gyulladáscsökkentő hatása is van, így száraz és gyulladt, pattanásos bőrre is egyaránt kiválóan alkalmazható ez a természetes csodaszer. A bambusz nemcsak a bőrre van jó hatással. Segíti a szív és érrendszer munkáját, és fokozza a vérkeringést is.

Bambuszpor a pattanások ellen

A bambuszporban rendkívül magas koncentrációban található szilícium. A szilícium egyik legjobb tulajdonsága, hogy képes semlegesíteni az arcra kerülő baktériumokat és szennyeződéseket, valamint segíti a bőrszövet regenerálódását is. Használatával könnyen megelőzhető, hogy a pórusok eltömődjenek és a bőr pattanásos legyen. A szilíciumnak köszönhetően képes szabályozni és ha kell visszafogni a bőr faggyútermelését és elnyeli az izzadtságot így csökkenti a pattanások és a gyulladásos bőrproblémák kialakulását is. A bambuszpor ráadásul bármilyen korosztálynál, sőt allergiásoknál is alkalmazható, hiszen teljesen adalék-, parabén- és vegyszermentes. Színtiszta természetes anyag, így vegánok is nyugodtak alkalmazhatják bőrükön ezt a professzionális minőségű természetes anyagot.

Miben található bambuszpor?

Különleges izzadságelnyelő és gyulladáscsökkentő hatásának köszönhetően a bambuszpor gyakori összetevője dezodoroknak, stifteknek, rúzsoknak, szemceruzáknak is. Krémek közül leggyakrabban a szemránckrémekben, arckrémekben és alakformáló, feszesítő krémekben találunk bambuszport az összetevők között.

Nézz körül Facebook és Instagram oldalunkon és tudj meg még többet a natúrkozmetikumokról!