Cosmetics

A rizskorpaolaj csodája!

By 2020-10-16 No Comments
rizskorpaolaj, olaj, rizs, krém, arc, bőr, tápláló, egészséges, tápanyag, hidratáló, ránctalanító, öregedésgátló, natúrkozmetikum, vegán, összetevő,

A rizskorpaolaj különleges összetevője a natúrkozmetikumoknak. Hatása gamma-orizol tartalmában rejlik, mely rendkívül erős antioxidánsnak számít. Ennek köszönhetően a bőrt bársonyossá, a hajat pedig természetesen fénylővé varázsolja. 

A rizskorpaolaj pozitív hatásaira a japán nők már évszázadokkal ezelőtt felfigyeltek. Mindmáig az egyik legnépszerűbb kozmetikum az ázsiai hölgyek körében. Mi is nagyon szeretjük ezt a különleges olajat, krémeink egyik nagyon fontos összetevője. For Him férfi hidratáló arckrémünk, téli Frozen és tavaszi Spring testápolónk is bőségesen tartalmaz rizskorpaolajat.

Mire jó a rizskorpaolaj?

A rizskorpaolajat a fehér rizs előállítása során eltávolított rizskorpából, sajtolással, vegyi eljárás nélkül nyerik ki. Ezt a természetes olajat használják fel kozmetikai célokra, ugyanis ebben a nagyszerű olajban rendkívül különleges természetes anyagok vannak, melyek a kozmetikában valódi kincsnek számítanak. Ilyen a gamma-oryzanol, a fitoszterinek és a ferulinsav is.

A fitoszterinek hatása a bőrre

A növényi szteroloknak, vagy más néven fitoszterineknek számos kedvező hatása van az emberi szervezetre. Rendszeres fogyasztása csökkenti az LDL-koleszterin-szintet, a bőrre kenve pedig lelassítja a benne található elasztin és a kollagén lebomlási folyamatait. Ennek köszönhetően sokat segít abban, hogy a bőr rugalmas, feszes és fiatalos maradjon.

Mit tud a ferulinsav?

A ferulinsav az egyik legnépszerűbb anti-aging hatású természetes anyag, melyet növényi forrásokból lehet kinyerni. Ez egy természetes antioxidáns, mely hatékonyan veszi fel a harcot az öregedéssel szemben. Emellett a bőr regenerálódásában és gyógyulásában is rengeteget tud segíteni. A ferulinsavnak van még egy egészen különleges jó tulajdonága: Képes eltávolítani a napfoltokat és a bőr elszíneződéseit, depigmentációs erejének köszönhetően. 

Gamma-oryzanol: A rizskorpaolaj varázsereje

A gamma-oryzanol az egyik legerősebb ismert, természetes antioxidáns. Még az E-vitamin hatásán is túltesz, ami szinte hihetetlennek tűnik, mégis igaz! A rizskorpaolaj gamma-oryzanol tartalmának köszönhetően képes elnyelni az káros UV-fényeket, csökkenti a gyulladásokat a bőrben és segíti a kollagén képződést.
Gyulladáscsökkentő, bőrnyugtató hatásának köszönhetően a pattanásos bőr kezelésére is kiválóan alkalmazható. Ez a fantasztikus növényi olaj képes szabályozni a faggyúmirigyek működését. Itt fontos megjegyeznünk, hogy jó ha tudod hogy a rossz táplálkozás is okozhat pattanásos bőrt. Ha túl sok zsíros és cukros ételt eszel, szinte bármit kenhetsz a bőrödre, akkor is pattanásos leszel. Éppen ezért nagyon fontos az igényes és körültekintő bőrápolás mellett, a kiegyensúlyozott, egészséges és vitamindús étkezés. A fehér liszt helyett a teljeskiőrlésű, cukor helyett pedig sokkal jobb választás például az eritrit.

A rizskorpaolajban lévő ceramidok hatása

A gamma-oryzanol mellett a rizskorpaolaj ceramidokat is tartalmaz, melyeknek szintén erős öregedésgátló hatása van. A rizskorpaolajban található természetes elixírek együtt fejtik ki hatásukat a bőrben. Ennek köszönhetően a rizskorpaolaj képes megakadályozni a bőr megereszkedését és a ráncok kialakulását, miközben a bőr még feszesebb és simább lesz. 

Q-10 koenzimmel a ráncok ellen

Ha a te kizárólag kemikáliáktól és állatkísérletektől mentes, vegán, parabénmentes natúrkozmetikumokat szeretnél használni, ugyanakkor elvárod azt is, hogy a krémed csúcsminőségű legyen, akkor mindig érdemes alaposan tanulmányozni az összetevőket. Ha kifejezetten ránctalanító krémet keresel, mely hatékonyan késlelti a bőr öregedési folyamatait és fiatalítja a bőrt, akkor szinte biztos, hogy természetes Q10 koenzimet is keresel az összetevők között. Jó ha tudod, hogy a rizskorpaolajban bizony elég magas koncentrációban fellelhető a Q-10 koenzim is.